Picolino

Picolino

torstai 20. maaliskuuta 2014

Yhes koos

Käytiin tänään treenailemassa kotiläksyjä itekseen maneesilla. Juoksuttelin taas alkuun 20 minuuttia paikat auki ja lihakset liikkeelle.



Tein paljon siirtymisiä askellajin sisällä ja kokoamiset sillä jalalla ja istunnalla - ei kädellä. Meni jo aika hyvin eikä rymistelty niin pahasti kättävasten kuin aiemmin.
Rakas siippa kuvaili miun suoritteita, sitten pika-analyysi miltä näyttää ja miltä tuntui selästä ja uusiksi ratsastaen erilailla ja yrittäen muuttaa asioita. Ekoilla videoilla pääsi yläselkä notkumaan enkä istunut reilusti pepunpäällä rintakehä auki enkä ratsastanut tarpeeksi liikettä eteen jalalla - hevonen tippui etupainoiseksi ja tuntumasta tuli epätasainen. Pikakorjaukset kehiin ja pikkuhiljaa alkoi näyttää jo ihan yhteistyölle :)
Pikkis jäi kivasti jo miun alle pyöreänä ja pehmeänä, ehkä uskaltaisin jo ratsastaa vähän enempi liikettä eteenpäin koska puolipidätteet menee jo kivasti läpi istunnalla ja tiiän että saan hevosen jo nopeammin takas miun alle vaikka välillä kaasutellaan. Eli nyt ratsastan vähän liikaakin Pikkistä miun alle kun voisi jo kuljettaa jalalla ja antaa sen liikkua isommin.





Laukassa meille tulee yhä noutaja - en tiiä mitä teen väärin... luultavasti puristelen liikaa reidellä jolloin Pikkis vaan kokoaa eikä laukka lähe kunnolla pyörimään kun en anna sen pyöriä. P:llä on aika mahtipontinen laukka kun se laukkaa kunnolla, mie jään vähän pilkkimään ja mummoilemaan ko en uskalla antaa sen mennä isosti. Ja laukkaa saa ratsastaa aika määrätietoisesti jalalla, yrittää kikkailla niitä vaihtoja yhä joka kulmalle, ne on jotenkin jääny sille päälle ja karkaa ihan totaalisesti avuilta jos kuvittelee että kohta vaihdetaan. Mie luulen että laukkadilemmassa tarvitaan tulevaisuudessa Mersun apua korjaamaan hevosta ja miun pitää myös saaha omat räpylät toimimaan oikein etten jää jumittamaan ja häiritsemään hevosta mutta ratsastan kuitekii määrätietoisesti.

Mutta kivat fiilikset jäi, on se vaan pirun hieno heppa <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti