Picolino

Picolino

sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Hih :D




Eilen mentiin tunnilla paljon siirtymisiä, temponvaihteluita ja neliötä jossa kulmat tuli ratsastaa huolella + rauhassa ja muistaa suoristaa. Miulle sitä pohkeella ratsastamista - älä jätä hevosta yksin ratkomaan asioita kesken tehtävän vaan anna sille tekemistä ja OHJAA jalalla - joka hetki. Ei saa jäädä puristelemaan mutta jalkaa pitää uskaltaa käyttää. Ja mie kun olen miettinyt oman istunnan vinoutta oli lieventävänä asianhaarana Katin kommentti - hevonen on paljon vinompi kuin mie - ihan kaikki ei ehkä ole kuitenkaan miun "vikaa".

Pikkis oli  ihan käpertynyt itseensä kun aloin vaikuttaa, pohkeesta jännittyi ja ei jäänyt tuntumalle. Selkä alhaalla, alakaula kantamassa Wc-ankkaa ja takajalat tallissa... ihan karmeeta! Mutta mie ratsastin sillä jalalla niin pirskatisti että vieläkin hapottaa ja viimeset 15 minuuttia hevonen alkoi toimia. Ja miun käsi oli ihan liian kova ja passiivinen, ajauduttiin vetokisaan....
  Päivän paras ahaa-elämys tuli loppuraveissa - keventelin käsi leveällä ja matalana pitäen kuolaimen elävänä asettelemalla ja johtavalla ohjalla - hevonen nosti lavat ja selän ylös, alkoi polkea takaa ja liikkeeseen tuli svungia. Ja ratsastin sillä jalalla, ohja oli vain irrottelemassa tai johtamassa hetkellisesti.

Eilisestä sisuuntuneena ja toisaalta tuon oivalluksen jälkeen käytiin tänäänkin maneesilla kaksistaan. Juoksuttelin Pikkistä alkukäyntien jälkeen 20 minuuttia oikein pyöreänä jotta sai itse löytää tasapainon ja vertyä. Ja sitten ratsaille käsi leveällä pitäen hevosen ylälinja pyöreänä ja matalana, lavat yhäällä ja takaosa alla kuitenkin ratsastamalla jalalla kohti tuntumaa jotta takaosa kestää aktiivisena eikä hevonen vaan rullaa edestä itteään etupainoiseksi... WAU!  Ja eilenen jalalla ratsastelu tuotti hedelmää - P oli todella kuulolla miun pohkeelle ja istunnalle heti alusta asti.
Todellakin nyt tajusin ettei P ole hevonen jonka kyytiin istutaan, otetaan ohjat ja aletaan ratsastaa - ei edes vaikka alkuverkka oisi jo tehty ja hevonen ns. lämmennyt. Jos liian äkkiä alkaa vaatia ja istahtaa takastenpäälle käsi vaan nipussa paikallaan ja jalka vaatimassa hevonen menee ihan lukkoon, lietsoo itsensä pakokauhu-moodiin ja jännittyy. Pikkis on fiksuna heppana oppinut puremaan kolmipalan hampaiden väliin jos ratsastajan käsi on liian kova tai passiivinen eikä ratsasta jalalla, pompauttaa pään alakaulan varaan ja sitten mennään selkä alhaalla karkuun kaikkia apuja. Elävä ja liikkuva, istunta käsi ja jalka joka rakentaa hevosta matalasta pyöreydestä kohti hetkittäisiä kokoamisia, ny mie sen hokasin ihan käytännön tasolla pepputuntumalla ( vielä kun muistasin ku kriisi-kohta tulee eteen) :D Sitten kun hevonen on tasapainossa voi rauhoittaa omatkin avut pienemmiksi ja tehdä asiat huomaamattomammin kun jatkuvaa korjaamista ja suoristamista ei tarvita ja hevonen "soljuu" alla. Ja tosiaan rentous, pehmeys ja pyöreys säilyttävä ennenkuin aletaan kokoamaan tai ratsastamaan liikettä ulos hevosesta - aika itsestään selviä asioita näin teoriassa mutta kun asiat menee tarpeeksi mönkään ei enää näe metsää puilta.

P on kyllä mestari vaihtamaan painoa, tekee sen salaman nopeasti ja yhtäkkiä selässä huomaa ettei sisäavut ole ollenkaan läpi ja hevonen karannut ulko-avuilta - hups heijaa hevonen ei olekaan enää suora ja längerretään miten sattuu. Mutta kaikessa armottomuudessaan ja tarkkuudessaan kyl ihan loistava opetusmestari - sitä saa mitä tilaa ihan korkojen kanssa. Vaikein hevonen millä olen kyllä ikinä mennyt, liike on niin iso että tarvii jo omalta kropalta hallintaa että kestää mukana jos hevonen ei ole tasapainossa tai pitää yrittää auttaa ja korjata jotain selästä kesken tehtävän. Mutta ne fiilikset kun tekee asiat oikein, palkinto tulee välittömästi :)

Yritin kuvailla videomateriaalia mutta ilmeisesti kännykän "kovalevytila/kortti/joku" jne oli täynnä eikä video tallentunut :/ Muutama häröily-kuva sentään saatiin


Mutta tänpäiväsestä jäi hyvät fiilikset, vihdoin viimein - on sitä pashassa rämmittykkin jo tovi.  Välillä kun epätoivo alkaa vallata, kehitys pysähtyy/menee takapakkia ja hevosen kanssa on joku ongelma jonka kanssa painitaan kuukausikaupalla ja rahat on ihan loppu on täysin valmis vaihtamaan tän touhun kuviokelluntaan ja virkkausmalleihin - viha rakkaus suhde siis jatkukoon :D



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti