Picolino

Picolino

torstai 2. tammikuuta 2014

Hämärää kuvamateriaalia päivän kivoista treeneistä

Ainut otos miusta ratsailla josta saa selvää :D

Viimeisen lomapäivän kunniaksi kävin taas kuluttamassa Sporttipassia Katin treeneissä. Kuvauskaluston ollessa hieman hataraa liikekuvista tuli puuroa, muutama alkukäynti kuva ulkoa sentään onnistui.

Hirmu hyvää perusratsastuksen treeniä jota mie kaipaan nyt paljon - suoruutta ja hevosen ratsastamista sitä jumpaten ja tosiaan ratsastaen jättämättä yksin tekemään päätöksiä.
Alkuun tehtiin keskikäynnissä kuolaintuntumalla vasta-asetusta sisään josta suoristus -> myötälaukan nostoja ja takaisin käyntiin - lyhyissä pätkissä alkuverkan tapaisesti. Hirmu hyvää takapään vahvistusta jolla sai samalla hevosta suoristettua ja ulko-ohjalle. Ja tosi hyvä tehtävä etten taas jättänyt hevosta yksin ilman jalkaa vaan sen piti kantaa miut siirtymisen läpi rohjahtamatta etupainoiseksi, vastata pidätteisiin ja malttaa odottaa laukka-apuja vaikka olin jo suoristanut - ihan nappiharjoitus meille!! Ja hyvä pointti on myös ettei ole huono juttu jos hevonen alkaa tarjota ja ehdotella (= ennakoida) asioita tehtävän edetessä - tuosta voi rakentaa herkkyyttä ja tehdä asiat aina pienemmin ja pienemmin avuin :)

Toisena treeninä ravin vaihteiden säätelyä keskiravista koottuun raviin ihan uraapitkin. Oman jalan pitää olla nopea mutta kevyt jotta aktiivisuus säilyy kootussa ravissa, ohjalle ei saa jäädä roikkumaan vaan pidäte - peräänanto ja oma istunta pois lavoilta takasten päälle jolloin polle saa tilaa nousta lavoilla miun eteen - josta taas harjoitus/keskiraviin. Pikkis vastasi pidäteisiin ihanan kevyesti istunnalla kun päästiin molemmat jyvälle ja lähti jalasta lähetettynä eteen - ihan unelmaa! Samaa treeniä vielä lävistäjällä jossa Pikkis ainakin ennakoi tulevaa lisäystä - mentiinkin ihan mummohölkkää josta keskiraviin ja takas. Taas nousi esiin että lisäyksissä oon jättäny hevosen ilman tukea ja heittänyt vaan ohjan pois ja vielä itse valahtanut etupainoiseksi - ja hevonenhan on seurannut miuta ja romahtanut myös jolloin tahti katoaa ja pusketaan eteen pitkänä holtittomasti.

Eli taaskaan heppaa ei saa jättää ilman jalkaa tai ohjaa joilla vaalitaan myös lisäyksissä tasapainoa.

Varmaan joillekkin teistä ihan perusasioita ratsastuksessa mutta miusta on ihanaa purkaa asioita paloihin ja löytää sieltä syy-seuraus suhteita :)  Aiemmin varmaan oon myös ratsastanut pienempiä ja pienempiliikkeisiä hevosia joiden kanssa putputellessa valmistelu ja asioiden tekeminen huolella ei ole noussut niin tärkeäksi kun voltille on mahtunut pyörimään pienemmälläkin valmistelulla - nyt ison laivan selässä on pakko opetella huolelliseksi tai paatti purjehtii minne sattuu :D

Sunnuntaina Iinulin treenit ja ens viikko kevyempää palauttelua.


Edustuskuvien aatelia :D


Lisää kuvateksti


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti