Picolino

Picolino

sunnuntai 16. helmikuuta 2014

öyh...

Voi kyynel miten  jäätävän typerästi voikaan ratsastaa... käytiin harkkakoulukisoissa pyyhältämässä Helppo A:0 joka varsin haastava erityisesti laukkaosion suhteen meille - paljon tehtäviä lähes kokoajan joka toisaalta hyvä että oppii ratsastamaan kaikki asiat huolella ja oikeasti ratsastamaan ja ohjaamaan kokoajan. Mie unohdin kokonaan ulkoavut ja jäin vaan pehmittelemään hevosta banaaniksi sisältä - suoruus siis ihan kateissa. Ja Pikkis otti kunnon kieppiä vastalaukoista ja luikautti muutaman vaihdon ja yritti puskea ja kuskata miuta niska jäykkänä ylhäällä, hih mutta empäs antanut periksi :D
Tuo onkin meillä iso juttu - kumman tahdissa mennään. Kotona on aikaa ja tilaa kevennellä hevonen pehmeäksi ja "läpi" pääty-ympyrällä, kisapaikoilla jossa se rentous on enimmillään kateissa ei usein tuohon ole mahdollisuutta ahtailla verkka-alueilla. Mie jään yhä liikaa edestä pitämään kun pidäte ja myötäys ois oikein ratsastettu, samoin reisi jää liikaa kiinni varsinkin jos heppa tuntuu jännittyneelle jään vielä puristelemaan.
 Mutta paljon hyvääkin oli, Pikkis keskittyi miuhun eikä katsomon aktiviteetteihin, siirtymät oli paikkapaikoin ihan ok ja mie ratsastin :) Ja mie olen tyytyväinen että nyt miulla on kotivalmentaja Lappeenrannassa jolta saa neuvoja ja joka näkee heti asioiden ytimeen, mikä meni pieleen.
Satulan valinta on vielä kesken, kokeilussa tällähetkellä on 4 satulaa ja alkuviikosta testattiin 7:ää. Portoksesta mie edelleen tykkään eniten ja Pikkis viihtyy sen alla parhaiten. Perjantaina Portokseen satulamyyjän toimesta asennettiin jonkinlaiset paksut taitellut "pikakorokepalat" panelien alle sujauttamalla ( ei siis panelien sisään) pienelle alueelle lapakuoppakohtiin, eilen ja tänään P tuntui jännittyneeltä ja tänään jo niiasi kun kopeloin selkää - mie luulen että korokepalat tekivät sen että satulan keskiosa jäi ilmaan ja kaikki miun paino oli  etu + takakaarella pistemäisesti, ei siis toisaalta ihme että Pikkis tuntui tänään juoksevan alta pois aina kun istuin pepulle kunnolla.
Äkkiä siis korokepalat hitoille ja takas Mattesin palaromaani paloilla varustettuna jakamaan painetta tasaisesti. Näillä nyt mennään tuo koeaika, toppauttamalla saa sitten pysyvämmän ratkaisun kohan satula ensin testattua muuten toivottavasti hyväksi ajankanssa.

Kisasuoritus oli niin ÄLÄ RATSASTA NÄIN materiaalia että se jääköön videoiden Ö-mappiin, sen sijaan ulkona radan jälkeen jo jonkinlaista yhteistyötä oli nähtävillä muutamaa kolaria edestä lukuunottamatta :)
Hieno ja laadukas hevonen, ehkä mie vielä joku päivä opin ratsastamaankin sillä :)



Ens viikko puksutellaan matalana ja pyöreänä rennosti lihaksia palautellen, tällä viikolla on koottu vähän jo liikaakin hepan kuntoon nähden. Mutta kivaa on ollu ja taas uutta paljon opittu :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti